Sir Livada

Advertisement

Sir livada Pomurskih mlekarni je polutvrdi sir sa 25% udjela mliječne masti. Napravljen je od pasterizovnog mlijeka sa dodatkom odabranih bakterija mliječne kiseline.

Pomurske mlekare, pored Livade proizvode i takozvanu Laku Livadu sa nešto manjim udjelom mliječne masti, koja iznosi oko 20%. Polutvrdi sir Livada kao i Laka Livada dozrijevaju pod folijom oko trideset dana. Tada dobijaju svoj poznati kiselkasti okus i karakterističan miris.

Advertisement

Advertisement

Ovaj sir je idealan za svakodnevnu upotrebu, a najbolje se slaže u mezama ili uz doručak. Nije idealan izbor za pizze, zbog niskog udjela masti.

Sir Livada dolazi u pakovanju od 1,4 Kg, no svi supermarketi ga režu na željenu količinu.

Nutritivne vrijednosti

100 grama Livade ima 327 kalorija, 1,4 grama ugljenih hidrata, 25,1 gram proteina i 24,5 grama masti.
100 grama Lake Livade ima 303 kalorije, 0,9 grama ugljenih hidrata, 30 grama proteina i 19,9 grama masti.

Advertisement

Povezani članci

Uslovi kopiranja i preuzimanja ovog članka

Creative Commons License
Tekst / članak na ovoj stranici je izdan pod Creative Commons Attribution 4.0 međunarodnom licencom.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta TablicaKalorija.com i njenih autora, ukoliko to nije drugačije navedeno u samom članku iznad.

Članak smijete iskopirati i koristiti na drugom sajtu pod uslovom da linkujete izvor tj ovu stranicu. Svako kopiranje i korištenje materijala sa ove stranice bez navođenja izvora linkom, smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Članak smijete koristiti i u komercijalne svrhe pod gore navedenim uslovima.

Fotografije u ovom članku su vlasništvo trećih lica. Nutritivne vrijednosti u ovom članku su javno vlasništvo i smijete ih preuzeti bez navođenja izvora.

134 queries in 1,182 seconds.